ANNONS

Pernilla Söderlund.
Foto: Borlänge kommun

Boende på Åkershem smittade – även grundskolor drabbade

BORLÄNGE. 13 boende och en medarbetare på Åkerhem smittades av covid-19, trots att de var fullvaccinerade. Två av de smittade som bodde på Åkerhem har avlidit. Även utbrott av smittspridning på två grundskolor, rapporterades under tisdagens kommunfullmäktige.

På Åkershem har 13 boende och en medarbetare konstaterats smittade av covid-19 de senaste veckorna.Två av de boende har avlidit, övriga smittade har i nuläget lindriga symtom, skriver Borlänge kommun om händelsen.
Just nu pågår smittspårning i tät kontakt med Smittskydd på Region Dalarna.
Anhöriga till boende på Åkershem har blivit uppringda och informerade om situationen samt avrådda från att besöka boendet just nu.
Samtliga av de smittade på Åkershem var fullvaccinerade. De smittade är isolerade och får vård enligt särskilda rutiner.
Anhöriga och medarbetare erbjuds antigentester alla vardagar på samtliga särskilda boenden i Borlänge kommun.
– Vi beklagar verkligen att vi har en smittspridning på ett av våra särskilda boenden. Vi fortsätter nu arbetet med att skydda så väl boende och medarbetare. Men det här visar att faran inte är över och att vi alla måste ta ansvar och stanna hemma vid minsta symtom, testa sig och fortsätta följa råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, säger Pernilla Söderlund, sektorchef sociala sektorn.

Det kan finnas en viss risk att bli sjuk trots vaccinationen och därmed smitta andra, även om individen inte själv utvecklar några symtom. Därför gäller de grundläggande råden även för de som är vaccinerade:
Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.
Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
Tvätta händerna ofta.
Testa dig vid symtom.

Pernilla Söderlund informerade också under kommunfullmäktige på tisdagen att två grundskolor i kommunen hade utbrott av smittspridning.

Facebook

ANNONS

ANNONS