Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Denna vecka har 327 studenter i Ludvika och Smedjebacken gymnasieskolan för att ta sig vidare ut i livet.
Foto: Sara Flodin

Riktar blicken mot framtiden

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN Förra veckan lämnade 327 studenter gymnasieskolan i Ludvika och Smedjebackens kommun för att ta sig vidare ut i livet. Studenternas sista vecka kantades av studentbal, brännbollsturnering, femkamp och flera grillfester. – Vi har försökt vara med klassen så mycket som möjligt, förklarar Emilia Holmlund som läst på ekonomiprogrammet.

På torsdagen vilade eleverna för att samla energi inför fredagens studentdag med champagnefrukost, utspring, flakkortege och studentfirande på Maze med Fröken Snusk. Emilia och klasskompisarna Alva Lind och Jouri Skafe tycker att det är både skönt och ledsamt att sluta skolan.
– Det är tråkigt att inte träffa klasskompisarna varje dag för vi har haft en fin gemenskap, säger Emilia.
Trion började gymnasiet på hösten 2021, i sluttampen av pandemin. Den största utmaningen med att gå i skolan tycker de är att balansera vardagen med skola och att samtidigt orka arbeta för att ha råd att göra saker.

Klicka HÄR för att se studenternas utspring vid Karlfeldtgymmasiet i Avesta!

I år skedde mösspåtagningen för första gången på Charlie Normans torg. Leif Pettersson (S), som är kommunstyrelsens ordförande i Ludvika och Smedjebackens dito Fredrik Rönning (S) närvarade då. Pettersson konstaterade att många kanske lämnar Ludvika för studier och annat, men lovade studenterna att de alltid är välkomna tillbaka till Ludvika och Smedjebacken.
– Vi känner oss trygga med att vi har något i Ludvika och Smedjebacken att erbjuda er i framtiden, lyfte kommunalrådet som hoppas studenterna bär med sig minnen från bygden i sina hjärtan.

Klicka HÄR för att läsa om mösspåtagningen i Borlänge!

Klicka HÄR för att läsa om 2023 års studentfirande i Ludvika!

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!