Jocke och Malle Hedström med barnen Clary och Annie. Bakom står deras Opel kadett -69, Chevrolet silverado -91 och husbilen Rockwood – 84.
Foto: Maria Karlsson

Bilentusiaster förbereder cruisingfest i augusti

SMEDJEBACKEN. Nu laddar makarna Jocke och Malle Hedström inför Augustifesten i Smedjebacken och Söderbärke. Jocke är ordförande och Malle är styrelsemedlem i VB Cruisers och de är båda med och arrangerar klubbens aktiviteter under Augustifesten i kommunen.

Den 13 augusti blir det cruising på kvällen och en riktig folkfest hoppas Jocke och Malle.
– Det blir samma slinga som tidigare och vi utgår från klubblokalen på Kyrkogatan 13, mellan hamnen och gamla Meken, berättar Jocke.
– Där delar vi ut cruisingpass, med information om bland annat förhållningsregler, cruisingkarta och en dekal att sätta på bilen, tillägger Malle.
Alla kan komma och åka som de vill, men det är smart att börja där, tycker Jocke.
Utefter slingan finns cruisingvärdar som exempelvis visar vägen och ser till så det inte bildas köer och att inget händer. De kan också svara på eventuella frågor.
– Det kan också bli så att de vinkar bilar åt sidan om de är för nya. Vi vill helst ha europeiska och övriga länders bilar som är tillverkade 1975 eller tidigare. Men alla amerikanare oavsett årsmodell är välkomna om de är i vårdat skick, eftersom klubben arbetar för en seriös cruising. Men gärna lite udda fordon också, det tycker vi är kul, säger Jocke.

Jocke och Malle Hedström med barnen Clary och Annie. Bakom står deras Chevrolet silverado -91 och husbilen Rockwood – 84. Foto: Maria Karlsson

Det blir ingen uppsamling vid Herosfältet i år heller, fortfarande på grund av pandemin.
– Vi brukar fylla hela Herosfältet med bilar och där kan man träffas och titta på varandras bilar. Det kommer mycket folk utifrån också och det kan vara drygt 200 bilar på uppsamlingen och totalt cirka 500 bilar på cruisingen, förklarar Jocke.
– Vissa har fika med sig eller fikar vid serveringen, fortsätter Malle.
Förra året blev det ingen uppsamling på grund av restriktionerna under pandemin.
– Men vi kunde ha cruising åtminstone och fick tillståndet från Länsstyrelsen bara ett par dagar innan. Och det blev lyckat, mycket tack vare att vi hade det samtidigt som Gasoline Revival, bilträffen i Grängesberg, berättar Jocke.

Jocke Hedström med frugans Opel kadett -69. Bakom syns en PV -60 och i garaget står en Pointiac Bonneville – 66. Foto: Maria Karlsson

Det blir musikunderhållning utomhus vid klubblokalen av rockabillybandet The Hub Caps. Scenen är ett lastbilsflak som de står och spelar på.
– Allt är helt gratis, men vi tar gärna emot ett frivilligt bidrag till vår klubbverksamhet, förklarar Jocke.
VB Cruisers arrangerar även bakluckeloppis och finbilsparkering vid klubbstugan den 20 augusti.
Den 27 och 28 augusti bjuder de också in till finbilsparkering för de som besöker andra evenemang under augustifesten.
Den 10 september fortsätter VB Cruisers evenemang med familjerally.

Augustifesten
Pågår 12-28 augusti och firar tio årsjubileum i år.

Facebook
Nyhammars ungdomar har fått en egen kub för graffitimålning.
Visionen om Herosfältet är att det ska bli en säker och bra plats för alla åldrar och smaker.
Ludvika kommun och det kommunala bostadsbolaget Ludvikahem gör nu en satsning på att få arbetspendlare att flytta till Ludvika.
Nästan hälften av högstadieeleverna i Smedjebacken hinner inte äta frukost hemma så nu erbjuds de en enklare frukost i skolan för att orka mer.

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS