ANNONS

Avestamord utreds från Falun

AVESTA/FALUN. Den kropp som i fredags hittades i närheten av Gävle bedöms vara den försvunna kvinnan från Avesta. Nu inleds en förundersökning i Falun.

En mordutredning inleddes början av februari efter att en kvinna hemmahörande i Avesta befarades ha bragts om livet. Senare greps hennes man som misstänkt för mord och en sökinsats efter kvinnan har pågått i olika omfattning sedan dess.

Utredningsgruppen i mordutredningen har under måndagen haft ett möte med utsedd förundersökningsledare vid åklagarkammaren i Falun. Vid mötet gjordes en plan för det fortsatta utredningsarbetet.

En kropp som bedöms vara kvarlevorna efter den försvunna kvinnan i Avesta anträffades i närheten av E4, några mil norr om Gävle vid lunchtid fredag 22 februari. Platsen spärrades av och undersöktes av kriminaltekniker varpå kroppen omhändertogs och fördes till Rättsmedicinalverket i Uppsala för undersökning för att fastställa dödsorsaken och för att fastställa identiteten. Undersökning beräknas vara klar under innevarande vecka.

Facebook

ANNONS

ANNONS