Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
konst. konstnär. Galleri Norberg. Marcus Wrangö
Marcus Wrangö ställer ut i Norberg.
Foto: Pressbild

Avestabaserad konstnär inleder säsongen

NORBERG. Lördagen den 15 juni öppnade Galleri Norberg utställningen Void Descent med Avestakonstnären och kompositören Marcus Wrangö. Enligt ett pressmeddelande är det en spännande utställning med fotografier och ljudinspelningar från gruvhål i Norbergs omnejd.

Utställningen pågår fram till den 30 juni och den inviger säsongen på Galleri Norberg. I ”Void Descent” tar Marcus Wrangö, enligt pressmeddelandet, besökare med till de dunkla djupen av Bergslagens övergivna gruvhål.
Genom ljudande objekt och fotografier av dessa platser undersöker utställningen hur ljudmiljöerna i dessa vattenfyllda gruvhål kan användas som material för elektroakustisk ljudkonst. Vad döljer sig i dessa mörka vatten? Finns det några djur eller odjur som kan höras, eller kanske gruvspöken långt ner i djupet?

Marcus Wrangö är en mångfacetterad konstnär, tonsättare, musiker och fotograf baserad i Avesta. Han komponerar elektroakustisk musik både i studiobaserad form och för liveelektronik.

Alla hans verk använder sig av cybernetiska system, idéer och tekniker och har arbetat med alltifrån komplexa Immersive multikanalsljud, modularsyntar, avancerade gestiska styrsystem till programmering, fältinspelningar, installationer, gatufoto och visuella projektioner.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!