Avesta AIK:s Ludwig Wallertz nickar in 2-0-målet i premiären mot Säters IF.

Avesta AIK fick en bra start på dalafyran – målkalas för Fors IK

AVESTA. Nu har fotbollen rullat i gång på allvar i den lokala fotbollen. Bland annat fick både Avesta AIK och Avesta-Skogsbo IF en bra start med segrar i division 4 respektive 5. Dessutom bjöd Fors IK på en riktig målfest.

Precis som i fjol spelas division 4 och nedåt på herrsidan och division 3 och 4 för damer som enkelserier. Något som Avesta AIK:s tränare Micke Lindgren inte alls gillade och han med flera lämnade in en protest om just detta.
Men de fick inget gehör hos förbundet.
Den gångna helgen inledde Avesta AIK dalafyran med att besegra Säters IF med 4-1 (2-0) på hemmaplan.
– I grund och botten är vi ett bättre fotbollslag, och det vi har tränat på har gett resultat. Vi är säkra på vårt spel, och gör fler mål än de, och det är därför vi vinner, säger en av hemmalagets målskyttar, Ludwig Wallertz, till klubbens hemsida.
“Klubben” nämns som en av favoriterna att vinna serien och redan i premiären visade laget att det tipset inte är så tokigt.

Victor Berg fixade 1-0 och avslutade målskyttet med 4-0 en kvart från slutet. Övriga mål gjordes av Ludwig Wallertz och Mohammed Almousilli.
– Första halvlek är bra, men sedan tappar vi ganska mycket i andra. Vi gör inte någon riktig bra match och jag tycker vi skulle ha gjort fler mål. Vi är ett mer bollskickligt lag än Säter och vill spela boll, säger målvakten Irat Younis.
Noteras kan att innan matchstart hölls en tyst minut för tidigare Avesta AIK-spelaren Leif Lönnqvist, som gick bort i april 79 år gammal. Han var under 50 år verksam i klubbens styrelse och även i Dalarnas FF:s styrelse och tävlingskommitté 1987-2008.

I lördags kom en ny seger, nu 5-0 (0-0) mot Amsberg på hemmaplan. Det efter en riktig urladdning i andra halvlek och mål av Taher Mahmoud 2, Jakob Svedlund, Victor Berg ochAlexander Larsson.

I division 5 inleddes Skogsbo-Avesta IF på ett imponerande sätt när de besegrade Bjursås IK med 9-1 (6-0) på bortaplan.
Målskyttar var Jack Andersson Egonsson (2-0, 6-0 och 8-0), Benjamin Larsson (1-0 och 4-0), Panupong Pararach (3-0), Viktor Hansson (5-0), Martin Eriksson (7-0) och Oscar Berglund (9-0).
Ny match för Skogsbo-Avesta på söndag, då mot Gustafs GoIF på bortaplan. Även lagets tredje match spelas på bortaplan, Husby AIK den 18 augusti. Hemmapremär är det den 22 augusti mot Vansbro AIK och Avestaklubben spelar fem av de sex sista matcherna hemma på Klockarvallen.
Serien innehåller endast tio lag eftersom Bullermyrens IK U-lag och Tällbergs IF har dragit sig ur.

I södra division 6-serien inledde Fors IK med en riktig målfest hemma mot Långshyttans AIK. Efter 6-1 i paus vann FIK med 13-1.
Flest mål, fem, gjorde Per-Erik Andersson följt av David Eriksson med två. Övriga mål gjordes av Martin Sjöström, Niklas Marco Lopes, Johan Ek, Peter Gustafsson, Mohammad Amro och Fredrik Lind.

I samma serie föll Horndals IF med 2-9 (1-3) mot FK Romme Krona och båda målen för hemmalaget gjordes av Johan Fjellström.
Skogsbo-Avesta IF:s U-lag inledde med seger, men kom på walk over mot Nyhammars IF:s U-lag.
Horndals IF och Skogsbo-Avesta IF U-lag möttes även i tisdags. En match som Saif vann med 5-1 (2-0) efter mål av Jack Andersson Egonsson 3 och Niclas Berglind 2. Horndals mål gjordes av Abdullah Tai
Kommande tisdag är det för övrigt derby när Fors IK och Horndals IF möts.

I division 7 södra Dalarna spelade Krylbo IF sin premiär i måndags. En match som slutade med seger 3-2 (2-1) mot IFK Grängesberg hemma på Krybo IP.
Matchvinnare var David Vikström som skickade in 3-2 i den 71:a minuten. Målskyttar var även Noel Forsvall och Hampus Wallman.

Slutligen kan vi konstatera att Avesta AIK:s damer har fått en tung start som nykomling i division 1. Men i onsdags kom första poängen när de spelade 0-0 mot VaksalaSk på hemmaplan. Innan dess hade laget idel förluster hittills och målskillnaden 3-38.
På lördagen föll de igen, nu mot Skutskärs IF med 0-7 på bortaplan.