ANNONS

Skogsbo-Avesta IF är med i toppen av fotbollsfemman.
Foto: Niclas Bergvall

Avesta AIK får svårt att vinna Dalafyran

AVESTA. Förlust mot IFK Mora och nu blir det svårt för Avesta AIK att vinna dalafyran. Vinna serien kan dock Skogsbo-Avesta IF i division 5 göra efter fyra raka segrar. Här har ni läget i den lokala fotbollen.

Gick tåget för Avesta AIK i dalafyrans senaste omgång? Hemmaförlusten mot IFK Mora, o-1, betyder att klubben är sex poäng efter ledande Swesom FC när fem omgångar återstår.
Framför allt blev det förlust på grund av en svag första halvlek.
– Vi kommer ut som ett nytt lag i andra. Det var helt annorlunda, vi var först på bollarna, och skapade i alla fall chanser till ett mål. Alla gjorde det bra efter paus, säger tränare Mikael Lindgren på klubbens hemsida.
På fredagen ställdes Avesta AIK mot serietvåan Dala-Järna IK på bortaplan.

I division 5-serien har Avesta-Skogsbo IF fyra raka segrar (en walk over mot Vansbro AIK) och senast besegrades Ulfshyttans IF med 5-1 på bortaplan. Benjamin Larsson fixade ett hattrick och Alexander Glad och Niclas Berglind var övriga målskyttar.
Östansbo IS A och Korsnäs U-lag står också på fyra segrar. Skogsbo-Avesta möter på lördag IF Nornan på hemmaplan.

I södra division 6-serien toppar FK Romme Krona med sex segrar. Skogsbo-Avestas U-lag ligger trea, tre poäng efter. Senast fick de walk over mot Stora Skedvi IK och i matchen innan besegrades Ezid SK med 3-1.
I samma serie är Fors IK femma efter att senast förlorat mot Ezid SK med 3-4 på hemmaplan där målen gjordes av Peter Gustafsson, Niklas Marco och Per-Erik Andersson.
Horndals IF har fem raka förluster – senast 1-2 mot Smedjebackens FK. Målet gjordes av Milad Sarwari.

I division 7 södra är det jämnt i toppen och Krylbo IF ligger trea med sina fyra segrar och två förluster. Laget har radat upp tre raka segrar och senast besegrades Smedjebackens U-lag med 4-1 på hemmaplan. Noel Forsvall fixade två av målen – Pontus Olsson och Oskar Svedlund de övriga.
På måndag beger sig Krylbo IF till Björkliden för match mot Östansbos U-lag.

Avesta AIK:s damer ser ut att få lämna division 1 som nykomling. Tolv av 22 matcher är spelade och Avesta är jumbo med en poäng.
I förra matchen föll de mot 0-3 hemma mot Rimbo IF. På lördag väntar tabellfemman Gefle IF på bortaplan.

Facebook

ANNONS

ANNONS