ANNONS

“Äntligen dags – Tharos är tillbaka!”

Då var det dags för mig, Tharos Gröning, att ta över facklan som lokaljournalist för Lokalt i som bland annat ges ut i Avesta och Norberg. När jag fick veta att jag fått jobbet på Lokalt i kände jag på något sätt att det var dags att ägna mig åt mina rötter och min hembygd. Jag är en sådan där människa som aldrig riktigt rotat mig och älskar att leva på väg någonstans.

Jag har bott över hela Sverige. Från Kalix i norr till Jämshög i söder. Jag har jobbat med allt från himmel och jord men journalistiken och viljan att berätta, den har hängt med hela livet.
Min mor är journalist, min syster är journalist och jag är journalist. Och här är jag nu och ska arbeta som reporter på Lokalt i efter några år som trafikledare på Trafikverket. Men inte ens då kunde jag hålla mig borta.
Kulturrecensioner och fotojobb har alltid varit del av min vardag. Mest är det historia och musik som fått mig att lämna hemmet i Sala och ge mig ut i vimlet av härlig kultur. Det tog bara någon vecka efter att jag börjat studera på journalistlinjen i Kalix innan jag var bokad till Sweden Rock och åkte på lokala metalspelningar i området.

Livet som journalist passar mig perfekt. Man är alltid på g och det händer saker hela tiden. Alla människor har en historia att berätta och man kan alltid lära sig något nytt och spännande. Demokrati kommer från folket och därför tycker jag att det är viktigt att belysa de som bor på landsbygden. Att jag dessutom nu får jobba i Norberg och Avesta gör det ännu roligare.

Min hembygd är ju trots allt dit man kommer när man kommer hem. Jag gick från Elsas kondis till Coop där jag hade bilen och på den lilla sträckan blev jag stoppad tre gånger av folk jag känner och fick förklara vad som fört mig tillbaka till Norberg. Jag tänker sätta människan i fokus och försöka lyfta fram alla de fina människor som gör bygden levande.
Ni kan dessutom se fram emot lite udda reportage.

Jag är stolt nörd och sysslar med, förutom musik och kultur, med lite udda hobbies som rollspel och figurspel.
Jag hoppas att jag under min tid här i tidningen ska få träffa många av er. Och att vi tillsammans kommer att kunna skapa och visa upp vår lilla del av
Dalarna och Västmanland.
Hör gärna av er om ni har något spännande på gång. Alla är välkomna!

Facebook

ANNONS

ANNONS