ANNONS

En skön viloplats för både matte och katt, finns i en del av stora salen.
Foto: Veronica Rigtorp

Anna Grins vackra hem

ARVSLINDAN. Titta in i Anna Grins vackra hem. Ett hus med en historia har blivit ett vackert familjehem. Där Anna, maken Roger och dottern Tora bor, tillsammans med katterna Lilla och Stora. Och ibland tittar även utflugna sonen Oskar in för en bit mat.

Det vackra huset i Arvslindan skulle rivas, då köpte Anna Grins och maken fastigheten av byn, som var husets dåvarande ägare.
Huset har under sin livstid haft många olika funktioner, bland annat som bönhus, skola, föreningslokal och bystuga. Huset är på 100 kvadratmeter med en oinredd andravåning med ett brant snedtak.
Upp till övervåningen planeras en spiraltrappa och tv-rum.
Framför allt var det själen i huset som de föll för och som de nu har givit massor av kärlek. Och inte minst massor av jobb för att iordningställa både exteriört och interiört.

Den röda färgen i hallens klinkers matchar badrumsgolvets röda kakelklädda golv. Foto: Veronica Rigtorp.

Jorden som kommit närmre och närmre husets golvplankor under tidens gång, har skopats ur för hand. Bara det jobbet har tagit många timmar och gett upphov till hela 100 stora svarta sopsäckar jord.
Golvet var hårt ansatt av mögel och alltihopa fick bytas ut.
Predikstolen och annat gammalt fick tyvärr också flytta ut.

Stileben. Foto: Veronica Rigtorp
En gammal stege med målarfärg är både vacker och funktionell. Foto: Veronica Rigtorp

Efter det omfattande renoveringarna har huset fått ett stort och välkomnande kök. Stora salen har blivit två sovrum och ett stort allrum med matbord och stolar nära ett ljusinsläpp från altandörrar helt i glas, där katten sitter och lapar sol på golvtiljorna.
Anna gillar att laga mat och det väl tilltagna köket kan både erbjuda närvaro i matlagningen som sittplatser, med gott om fönster för ljusinsläpp.
– Mina barn är alltid involverad i matlagningen och älskar det. Genom det sociala arvet att vara delaktig i matlagningen, kommer mycket gott, förklarar Anna Grins.
– Vi sitter runt bordet och äter, det är höjdpunkten i livet. Mat är min passion, tillägger hon.
Och det är lätt att förstå när man kliver in i det pampiga och välinredda köket, som klart och tydligt markerar att här är mat viktig del i vardagen.

En gammal stege med målarfärg är både vacker och funktionell. Foto: Veronica Rigtorp
I köket finns också en liten matplats för frukost. Foto: Veronica Rigtorp
En moderndel av köket passar bra in i helheten. Foto: Veronica Rigtorp
Kaminen, står där den alltid stått, den har funnit i huset väldigt länge och är nu en del av allrummet. Foto: Veronica Rigtorp
Dottern Toras rum. Foto: Veronica Rigtorp
Stora sovrummet. Foto: Veronica Rigtorp
Stora salen har blivit både matsal och allrum, samt två sovrum. Foto: Veronica Rigtorp.
Katten lapar sol från ljusinsläppet vid altandörrarna som är helt i glas. Foto: Veronica Rigtorp
Facebook

ANNONS

ANNONS