Ett gult hav med Edvin Anger-supportrar hade bussat från Hedemora till Lugnet för att heja fram sin favoritåkare i Svenska Skidspelen.
Foto: Jakob Herre

Angers fans bussades från Hedemora till Skidspelen

HEDEMORA. När Svenska Skidspelen avgjordes på Lugnet i Falun hade Hedemorasonen Edvin Anger ett stort stöd. Fans från Hedemora hade fyllt fyra bussar för att hela fram sin favorit, som bidrog till den svenska stafettsegern.

På lördagsmorgonen var det samling vid Hedemora Ishall där fyra bussar fylldes med Hedemorabor som åkte till Falun för att heja fram Edvin Anger i tävlingarna vid Svenska Skidspelen.
Många aningen förvånande blickar blev det när det 200 personer stora sällskapet från Hedemora marscherade in på stadion i gula Edvin Anger-tröjor för att bevittna lördagens sprint.
Prologen blev en succé för Edvin Anger som var snabbast av alla, inklusive den norske – näst intill oslagbare – storstjärnan Johannes Hösflot Kläbo som distanserades med nästan en sekund. De 200 Anger-supportrarna hejade från sin plats i den beryktade ”Mördarbacken”.

Edvin Anger-fansen samlades i den beryktade “Mördarbacken” på Lugnet i Falun. Foto: Jakob Herre

I semifinalen slutade Edvin Anger trea och det var med minsta möjliga marginal, bara en enda ynka hundradel, som skilde Hedemorasonen från en finalplats. Trots den snöpliga hundradelsmissen så var det ändå många glada miner i backen där det gula havet med Anger-supportrar hade samlats.

Edvin Angers pappa, Fredrik Anger, intervjuades av Viaplay. Foto: Jakob Herre

Vid fyrasnåret var det sedan dags för avfärd hem mot Hedemora för alla fans som avslutade med en afterski i Hedemora där det bjöds på gott prat om dagen, mat och musik för de som var danssugna.
Söndagens mixedstafett slutade desto trevligare för Edvin Anger som, tillsammans med Moa Ilar, Jonna Sundling och Calle Halfvarsson var med i svenska laget som vann. Anger körde förstasträckan.

Hedemoraborna samlades vid Hedemora ishall inför avfärden mot Falun. Foto: Jakob Herre
Facebook

ANNONS

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!