ANNONS

Intresset för att bära sina barn nära kroppen ökar stadigt, enligt Andrine Linnholt. “Många vill ha ett nära föräldraskap och följa barnets signaler”, säger hon.
Foto: Karin Diffner

Andrine öppnar ny barnbutik

KVARNSVEDEN. Efter att ha haft en webbutik i sju år har Andrine Linnholt nu tagit steget och öppnat en fysisk butik med selar och sjalar att bära barn i. – Intresset bara ökar och det finns många som vill komma och prova och få råd, säger hon.

Andrine Linnholt har själv två barn. Det var framför allt när andra barnet fötts som hennes intresse för bärselar och -sjalar väcktes.
– Han var väldigt närhetskrävande, berättar hon.
På Facebook upptäckte hon att det finns en grupp där selar och sjalar diskuteras och jämförs.
– Den gruppen har 30 000 medlemmar nu.
Varför är intresset så stort, tror du?
– Många vill ha ett nära föräldraskap och följa barnets signaler. De finns också de som vill bära en längre tid, två-tre år.
Andrine berättar att det finns många olika sorters selar och sjalar; vissa passar nyfödda barn bäst, andra lite större och vissa om det ska gå snabbt och man bara ska bära korta stunder. Hon pekar på en kartong i butiken på Kvarnforsplan.
– Den här, till exempel, fungerar som en midjeväska som man kan fälla ut till en bärsele och kan vara bra om man är på en flygplats och snabbt behöver amma.

Sedan 2015 har hon haft webbutiken Tvåbarn.se med en viss möjlighet för kunderna att komma hem och prova sig fram. Men kundernas behov av att klämma och känna har varit större än hon kunnat tillgodose.
– Därför blev vi så glada när vi hittade den här lilla lokalen.
Förutom webbshopen håller Andrine nu öppet några timmar varje torsdag, fredag och lördag. Hon funderar också på att låta kunderna boka ytterligare några besök i veckan.
– Då kan man vara här ensam, kanske med sin bebis, prova sig fram och få råd.
Har du haft många kunder hittills?
– Ja, en del. Det kom några från Smedjebacken och det var roligt. Sedan är det också många äldre som tittar in och är nyfikna om det är något för deras barn och barnbarn.
Vad säger du till dem som tycker att man “pjåskar” om man bär barnen hela tiden?
– Jag tror att man får en bättre anknytning om man kan följa barnets signaler. Och man kan aldrig ge för mycket kärlek.
Andrine säljer också en del träleksaker – och lego.
– Det var ett önskemål från min familj, säger hon och ler.

Fakta
Andrine Linnholt.
Ålder: 37 år.
Bor: I Forssa.
Familj: Robert, 37, Filippa, 10 och Dante, 9 år.
Yrke: Egen företagare.
Intressen: Att träna, vara i naturen och hitta på äventyr med barnen.

 

Facebook

Populärt på webben

ANNONS