ANNONS

Andrè Radwan ledde delar av allsången på säsongsavslutningen.
Foto: Tharos Gröning

Allsången har klingat ut för den här gången

AVESTA. Det lilla torget framför Plushuset fylldes med folk när det var allsångsfinal för ”Hela Avesta sjunger”. Johannes Kotschy som ledde allsången säger att det absolut blir mer sång, kanske redan i höst. – Det bubblar och kokar i våra hjärnor just nu. Vi har flera idéer som vi vill förverkliga, berättar han.

Allsångsfinalen på ett det välfyllda lilla torget bjöd, förutom de vanliga klassikerna, som vanligt på flera gästartister.
Bergslagsteatern framförde en scen ur en kommande pjäs och Krylbolegenden Jacob Knapp och Martin Riverfield från Falun ledde delar av allsången och spelade eget material.
Reggaeartisten André Radwan sjöng en låt han skrivit till sin son och tog Avestapubliken på en allsångsresa med skönt gungande reggaesound.
– Det är så kul att visa upp vilka fina artister och vilken skön musik vi har i Avesta, säger Johannes Kotschy.

Både Johannes och Jonas Nilsson, från Avesta Kulturscen, är mycket nöjda med evenemanget och den stora blandningen av musik och låtar.
– Det känns som om vi hittat ett bra koncept. “Sommaren är kort”, “Sommartider” och sådana låtar blir aldrig gamla. Om vi ska ändra på någonting så vill vi ha in fler unga musiker, säger Jonas Nilsson.
Johannes och Jonas vill gärna göra allsången till en tradition. Redan nästa månad börjar Avesta kulturscen ha konserter för folk och världsmusik.
Den 8 september kommer gitarristen Roger Tallroth och vi kan även se fram emot irländsk folkmusik senare i höst.
– Man får hålla koll på hemsidor och på Facebook. Men mer musik kommer absolut, säger Jonas Nilsson.

Facebook

ANNONS

ANNONS