ANNONS

Alive står redo att begå premiär för Borlänges nya sommarfestival. Arrangörerna konstaterar stor entusiasm och framhåller värdet i den samverkan som präglar musikfesten. “Man känner en enorm tacksamhet gentemot alla som engagerar sig i det här”, säger Alives marknadsankare Patrik Schultz.
Foto: Dreamstime

Alive tänder sin första stjärna på festivalhimlen

BORLÄNGE En hett emotsedd premiär närmar sig med stormsteg. Alives första festival ska förverkligas. För detta är Borlänge staden nu och för evigt. – Det här är en festivalstad och vi vill skapa den somriga musikhögtid Borlänge förtjänar, framhåller festivalens marknadsansvarige Patrik Schultz.

Resan från första frö till fullstor festivalblomster blev längre än väntat.
Alive har via publiknära biljettsystem och stora portioner flexibilitet tacklat pandemin med både muskler och metod.
Ett tålmodigt och genuint gjutet engagemang som nu äntligen närmar sig en gåva stavad livemusik och storartad stämning mitt i stan.
En färgstark fest som för första gången gestaltas i helfigur.
Denna figur stöps i musikalisk övertygelse och lokalt vurm. Med ambition att bygga för både nuläge och framtid.
– Ja, idén är att fixa en festival som präglas av schyst mentalitet. Vi skapar upplevelsen tillsammans med publiken och vill verkligen att den här festivalen ska bli långlivad, betonar Patrik Alives helhetsriktade strategi.

Han fortsätter:
– Man känner också en sådan enorm tacksamhet gentemot alla som engagerar sig i det här och har en superviktig funktion i att göra verklighet av det hela.
Vidare befäster Schultz en för arrangemanget allomfattande känsla av samarbetsvilja.
– Så mycket av allt detta bygger på just det. Såväl organisationer som företag och volontärer har svarat för en sådan mäktig uppslutning att man blir väldigt ödmjuk inför det lokala och regionala drivet.
Att Alive aktiverat en attraktionsfaktor kan även tydas i stort gensvar gällande andra ytterst centrala festivalfält.
– Intresset för att spela hos oss är enormt från både band och artister. Dessutom vill många jobba på festivalen, vilket är otroligt kul och ovärderligt för ett evenemang som detta, hyllar han den magnetism som präglar förarbetet.

Han inflikar att man under våren säkrat mängder av delmoment och tidsmässigt landat rätt. Detta även rörande ett utbud av mat och dryck som uppges fresta med spännande smak och fräschör.
Schultz åskådliggör också den i fråga om mänskliga numerär sjudundrande apparat som utgör kärnan i att skapa en tre dagar lång festival.
– Totalt är det minst 200 personer inblandade i Alive. Före, under och efter, och alla stadier är lika viktiga.
Han reflekterar även över festivalernas utveckling på en storevenemangskarta som genom åren delvis ritats om.
– För 20 år sedan var det mer geografiskt utspritt och så att säga mer uppdelat. Hultsfred, Sweden Rock, Storsjöyran, exemplifierar han.

Och utvecklar:
– Man kan sammanfattningsvis kanske säga att det i dag råder nya tider för att festivala, och det innebär både utmaningar och möjligheter.
Här återvänder Patik Schultz till Alives uttalade föresats att bygga beständigt bo i Borlänge.
Vägen dit skänks näring av uppriktig pepp för musikens givna plats på sommaragendan.
En stor fest som förklaras vara formad av mjuka värden, vilket även tar sig uttryck i en bred repertoar gällande både tonal inriktning och tidigare meriter.
– Tycker att vi har ett oerhört starkt första år med tunga toppnamn som omges av en uppsjö laddade artister på väg upp i sina karriärer.
– Samarbetet med Dalapop är suveränt. Vi kommer att få se nya stjärnor tändas på Alive.

Nu vankas första upplagan av Alive Festival i centrala Borlänge. Foto: Dreamstime

Dessa lotsas framåt i fint sällskap av bjässar som bland annat Pain, Veronica Maggio, Nationalteaterns Rockorkester, Hov1 och Newkid.
Patrik ser den 7, 8 och 9 juli an med hängivenhet.
– Festivaler är en plats att skapa minnen på. Att leva upp och leva ut till musik i ett sommarscenario. Det här är en festivalstad och vi vill skapa den somriga musikhögtid Borlänge förtjänar.

Alive Festival
❥ När: 7, 8, 9 juli
❥ Var: Borlänge, grönområdet intill Hagakyrkan
❥ Bokade akter: Veronica Maggio, Nationalteaterns Rockorkester, Pain, Hov1, Myra Granberg, Newkid, Anekdoten, Anis Don Demina, Hoffmaestro, Johnossi, De Vet Du, Nestor, Vulkan, Mimikry, Thundermother, Port Noir, Sperling, Stonewall Noise Orchestra, Greenleaf, Broder Henrik Rapp, Gaupa, Bjoern, Evelyne, Alva, Huggorm, Raketklubben, The Radiovisions, LBSB, In Mourning, Peter Åberg, Bjoern, Namelle, Andy and the Rockets, Honey, Valentina Orioli, Elin Rehn, Nelly Malou
❥ Biljetter: Tickster
❥ Mer information: alivefestival.se

Facebook

ANNONS

ANNONS