ANNONS

Elina Eriksson, Matilda Backlund och Ulrika Erickson ser samtiden och framtiden an med en god dos tillförsikt. Med ny butiksdel som fokuserar på mode och livsstil för män som komplement till Affairs redan etablerade damsektion.
Foto: Sonny Jonasson

Affärsidé expanderar och förenar mode med livsstil

FALUN. Det lokala näringslivet har härdats i pandemin. Butiksägande överlevare kirrar biffen via nytänk, mod och kreativt jävlar anamma när det blåser snålt runt Faluröda knutar. En framtidstaggad aktör som nu spänner modemedvetna muskler återfinns vid Åsgatans begynnelse. – Tanken är att ha mindre lager av mer unika produkter och skapa en härlig, lite småruffig känsla här inne, berättar Elina Eriksson för Affair i Falun.

Cirka sex månader efter att man slår upp portarna slår covid-19 hela samhället mitt i veka livet.
För mode-, inredning- och livsstilsorienterade Affair är påföljande period, precis som för många andra handlare och näringsidkare, påtagligt prövande.
Men häri föds också nya infallsvinklar och en övertygelse som nu ser butikens förgrundsfigurer realisera visioner från övervunna vedermödor.
I delvis sprillans ny miljö.
– Visst har det varit mycket pandemitänk och bitvis tufft, återberättar Elina Eriksson.

Och fortsätter:
– Vi har försökt vara kreativa. Flexibla öppettider, hemkörning av varor och digitala modevisningar, exemplifierar hon tuffa tiders taktik.
Upplyftande nog konstateras också positiva tendenser som nyanserar utmanande perioder.
– Över tid har det dock gått över förväntan bra, och vi har investerat enormt mycket tid i att skapa vår nya butiksdel.
Denna innebär en expansion av utbudet i form av en helt ny avdelning där herrarnas ekipering står i centrum.
Sömlöst styrs stegen från redan etablerade damdomän in i nyligen invigda rigorösa rum där maskulint mode manifesteras.
– Ja, här började vi riva i augusti och drygt en månad senare är det färdigställt, förklarar Elina om lokalen som också tjänat som tidigare nyttjat utrymme för Röda Korsets Falukrets.

Att Elina med kollegor inte är blyga för att hugga i har medfört veckor av oömma arbetspaltor och många svettiga timmar i fixartagen.
Vad som nu är verklighet gör en omfattande arbetsinsats väl värd mödan.
– Vi presenterar vår variant av livsstil för män, säger Elina och guidar i samspel med mamma tillika kollegan Ulrika Erickson i den fräscha butikssektionen blott några timmar innan de förklarar den officiellt öppnad.

Därefter har man bland mycket annat deltagit i Centrala Stadsrums populära tjejkväll i centrum.
Och när höst nu övergår i vinter skänker Elina inblick i de kallare årstidernas trender riktade till manfolk i brett åldersperspektiv.
– Det är generellt sett väldigt lite mönster, med undantag för underkläder och vissa skjortor.
– Överlag dominerar enfärgat och ton i ton. Tycker att pandemins prägel verkligen syns i modet, utvecklar hon.

Kopplingen formuleras som en tänkbar kollektiv och nästintill omedveten önskan att i svårare tider söka sig till naturen.
– Därtill har ju mycket ordinarie nöjesliv och dylikt varit ersatt med naturupplevelser, vilket vi också kan se avspeglar sig i modet.
Här hittas en helhet att betrakta som nuvarande favör för det nedtonade och genuint menade, framför mer artificiella yttringar.

Vilket ger eko även i fråga om material, menar Elina.
– Det stämmer. Mycket naturmaterial, och vi har också kunnat ta hem fler ekologiska produkter. Mer ekotänk känns både logiskt och naturligt.
Hon summerar nuläget i enad ton med Ulrika och kollegan Matilda Backlund.
– Vi är i en mörkare årstid, men ändå lite ljusare tider. Vi märker en pulshöjning i hela kvarteret.

Facebook

ANNONS

ANNONS