Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Claes Sörebo, ordförande i Avesta BK, är naturligtvis besviken över A-lagets degradering men samtidigt finns det andra positiva delar i föreningen som han vill framhålla, bland annat seriesegern för J20-laget. – Klubben är större än representationslaget och det tycker jag är viktigt att lyfta fram, säger Claes.
Foto: Kenneth Johansson

ABK planerar vägen tillbaka

AVESTA. Avesta BK förmådde inte ta en topplacering i kvalserien och med största säkerhet kommer nu ABK att spela division 3-hockey nästa säsong.

Som jag förstått det finns det en mikroskopisk möjlighet att få spela kvar i tvåan men allt pekar på division 3-hockey kommande säsong – ser du det som ett stort misslyckande?
– Resultatmässigt är det så klart ett misslyckande. Samtidigt tycker jag att Johan Kämpe, tillsammans med Janne Björk, Stefan Lundqvist och spelarna, försökt hela tiden. Jag har haft en ganska tät dialog med dem och sett hur de kämpat och slitigt men tyvärr har det inte gått vår väg, säger Claes Sörebo, ordförande i ABK.

Nu har det inte gått många dagar sen kvalserien avslutades men har ni någon analys klar vad som gått fel?
– Det ishockeymässiga överlåter jag till Johan Kämpe (tränare) och Fredrik Brokmark (sportchef). Men från klubbens sida så var vi för sent ute att göra klart med tränare till A-laget, vi skulle ha varit bättre förberedda. Det blev lite moment 22, svårt att få spelare när vi inte hade någon tränare klar och tvärtom. Hela försäsongen sköttes mer eller mindre individuellt.
– Sen bröt vi med Mikael Trång under säsongen för vi kände att det inte fungerade med honom, resultaten uteblev.

Hur kommer ert arbete se ut nu under våren?
– Nästa steg i närtid är att göra klart med tränare för nästa säsong. I dagsläget håller vi alla dörrar öppna, det är ingen som fått frågan. Och vem skall vi ha som sportchef, skall Fredrik Brokmark fortsätta? Men han är tillfrågad om han vill fortsätta, säger Claes.
A-lagets säsong har varit jobbig men Sörebo hittar många andra delar i föreningen som istället varit väldigt positiva. Bland annat vann J20-laget sin serie och fick kvala för en plats i Elit utan att nå ändra fram.
– Klubben är större än representationslaget och det tycker jag är viktigt att lyfta fram – vi har sex aktiva lag plus veteranerna i föreningen. Jag vill lyfta det arbete som Pelle Svärd gjort med J20. Sen finns det flera fina individuella prestationer som vi som förening är stolt över, som till exempel Jordan Caballero-Lindberg som vann poängligan i J20. Vi hade tre tjejer med i Stålbucklan där Ida Karlsson blev vald till bästa back. Och vi hade två stycken med i TV-pucken.

Vid sidan om det sportsliga så kämpar ABK, likt många andra föreningar, med att få ekonomin att gå ihop.
– Det är tufft att driva en förening i dagsläget. Vi är beroende av många hårt ideellt arbetande människor och även våra sponsorer. Går det dåligt så minskar publikintäkterna och antalet besökare har sjunkit. Men vi påbörjar redan nu arbetet med våra samarbetspartners för att se vad vi har att rätta oss efter.

Arbetet med kommande säsong är alltså redan igång och målbilden har Claes klar för sig.
– Vi får rannsaka oss själva och får gilla läget men vi skall tillbaka. Målet sportsligt måste vara, och är, att Avesta BK skall tillbaka till division 2 – punkt.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 13 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!