Michaela Wulff, med den regnbågsfärgade kaptensbindeln, har gjort en stark vårsäsong och hon är en viktig pjäs i Avestas mittförsvar. Om två veckor inleder tjejerna höstens seriespel och åtta matcher skall spelas innan serien summeras. Förhoppningen är att Avesta AIK i höst skall vara ett av de två lagen som tar en direktplats till division 1.
Foto: Kenneth Johansson

AAIK:s damer siktar mot ettan igen

AVESTA. Om två veckor kickar tjejerna i Avesta AIK igång hösten och de gör det som ett lag med häng på den absoluta tabelltoppen. Och AAIK vill upp till division 1 igen.

Under vårens tio matcher blev det sex segrar och fyra förluster där två av dem skaver extra mycket hos tränaren Mikael Lindgren.
– Vi är med i toppen och det har gått ganska bra även om man önskat vara än högre upp. Men det är två matcher som stör mig och det är bägge matcherna mot Smedjebacken som vi förlorade men som vi borde vunnit.

Lindgren känner sig ändå till stora delar tillfreds med våren även om laget inledningsvis hade svårt med målskyttet. Men ett lyckat drag löste de bekymren.
– I början hade vi problem med att göra mål, det var i tredje matchen som vi gjorde första målet. Men efter några omgångar flyttade vi upp Izabelle Lundqvist som forward och sen har vi gjort många mål.

Izabelle ligger trea i seriens skytteliga med tolv fullträffar. Näst bäste målskytt i AAIK är Moa Hjalmarsson som hittat rätt fem gånger under vårsäsongen. Truppen är intakt och förra veckan drog laget igång träningarna igen efter ett välbehövligt uppehåll.
– Tjejerna har varit lediga i tre veckor men de fick ett program där de skulle genomföra tre pass i veckan.

Avestatränaren vill lyfta fram fem tjejer som betytt extra mycket för laget under säsongens första halva.
– Det är Izabelle Lundqvist och Ella Wigert på vänsterkanten som alltid är duktiga. Sen mittbacken Michaela Wulff och tvillingarna Jacobsson, Tilda och Nora.
Avesta är tabellfyra på 18 poäng med fyra pinnar upp till Torsby IF och Smedjebackens FK. Leder serien gör Säffle FF på 25 poäng.

Åtta matcher återstår av säsongen och i potten ligger två direktplatser till division 1 och det är dit Avesta vill.
– Det är det vi siktar på och jag tror att vi kan lyckas med det. Har vi alla tillgängliga tycker jag att vi absolut skall vara med där uppe.

I omstarten 10 augusti väntar serieledaren Säffle på hemmaplan och om Avesta skall ha någon realistisk chans att knipa förstaplatsen är det bara seger som gäller där.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 31 2019.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS