ANNONS

Movits! på Magasinet 27 april. Gruppen bestående av bröderna ”Johan Jivin” och ”Mördar-Anders” Rensfeldt, samt saxofonisten Jocke ”One-Take” Nilsson från Piteå
Foto: Johan Hannu

Movits! spelar på Magasinet

FALUN. Den 27 april kommer Movits! till Falun och Magasinet med sin vårkonsert.

Hur känns det att ge sig ut på vägarna igen så snart efter december-januarispelningarna?
– Det känns grymt bra! Januari-december var endast fyra spelningar, lite som en förrätt. Man blir aldrig mätt på en förrätt, svarar Johan Rensfeldt, i Movits!

Då var det stora städer, nu blir det mindre orter, hur påverkar det ? Bättre/sämre, roligare/mindre inspirerande?
– De stora städerna är alltid roliga att spela i, men vi har en speciell relation till mindre orter. Vi kommer själva från mindre ställen i Norrbotten och ser det som en självklarhet att Sverige inte slutar vid tunnelbanans ändstationer. Det är där det börjar!

Har ni någon extra koppling till de orter som valts ut? Falun?
– Turnén är en kombination av ställen vi spelat på många gånger och ställen som är nya för oss. Vi stannar alltid i Falun när vi kör upp mot fjällen, pastan i Falangallerian är magisk. Det var dock länge sedan vi spelade i Falun, så det ska bli grymt.

Har ni spelat på Magasinet förut? Är det liknande arenor som passar er musik bäst?
– Aldrig på Magasinet, men vi har hört mycket gott om det. Vår musik passar i princip alla arenor som har danstillstånd, men den gör sig förstås särskilt bra på ett ställe som Magasinet.

I november förra året släppte Movits! det efterlängtade albumet V:I, första delen från kommande dubbelalbum som släpps i sin helhet i slutet av maj 2019. Över hundra miljoner streams och ett decennium av turnerande vittnar om bandets globala framgångar.

Movits! har länge utmärkt sig för att vara en av Sveriges starkaste liveakter, med nyligen släppt album är de tillbaka i modern tappning men med samma säregna sound och som alltid mot en fond av blåsinstrument och tunga beats. I december/januari gjorde de fyra exklusiva Sverigespelningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå. Nu förlänger de turnén under våren med totalt tolv stopp i Sverige, Norge och Danmark.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) vecka 16 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS