“Alltid kul att bli uppmärksammad för bra saker man gjort”, konstaterar en hedrad Alexander Galante Carlström som på hemmaplan hyllats för sina rekordnoteringar gällande både gjorda mål och poängskörd.
Foto: Svensk Innebandy

700 mål och 1 000 galanta poäng: “Leder förhoppningsvis till fler målsprutor i Dalarna”

FALUN. Alexander Galante Carlström är rekordinnehavare av spektakulära mått. 33-åringens samlade protokoll visar fler än 700 gjorda mål och över 1 000 poäng på anfallskontot. Och detta i en karriär som alltjämt är i full blom. Nu har han hyllats i hemmaborgen. – Det var rörande, och alltid kul att bli uppmärksammad för bra saker man gjort, redogör Alexander själv för en färgstark salut i Guide arena.

Hyllningsceremonin avlöpte i anslutning till IBF-herrarnas match mot Svenska Superligan-konkurrenten Team Thorengruppen.
En batalj där de rosaklädda tillika regerande mästarna städade av motståndet via siffror som till sist skrevs hela 14–4 i hemmafavör.
Segern åsido tillhörde dagen även IBF Faluns och blågul innebandys meste målgörare genom tiderna.

Alexander Galante Carlström är först att nå 700 mål i SSL (och i nämnda match utökades skörden med ytterligare fem baljor).
För att fira målrekordet delade Svensk Innebandy och Unihoc ut 700 bollar som Alexander och IBF Falun i sin tur skänker till sju olika Faluklubbars ungdomsverksamhet.
– Det var rörande, alltid kul att bli uppmärksammad för bra saker man gjort, framhöll Galante Carlström i Guide arena.
– Förhoppningsvis leder det här till att vi får fler målsprutor i Dalarna i framtiden, fortsätter han.

I en av poängmaskineri driven kommuniké från Svensk Innebandy framhålls också delar av IBF-anfallarens till dags dato tunga meriter:
▪ 2 VM-guld
▪ 6 SM-guld
▪ 2 gånger utsedd till världens bäste innebandyspelare

Blott en vecka efter målrekordet tangerade han också 1 000 gjorda poäng. En bedrift tidigare endast uppnådd av finske legendaren Mika Kohonen.
Svensk Innebandy förmedlar vidare vad Galante Carlström betraktar som karriärens hittills mest minnesvärda mål.
– SM-finalen mot Storvreta när jag får avgöra i sudden, till 7-6. Den väger tungt. Är det bara ett mål jag får nämna blir det nog det.

De 700 innebandybollar som tilldelas rekordhållaren Galante Carlström passas på idrottskära manér vidare till sju Faluklubbars ungdomsverksamhet. Foto: Svensk Innebandy

Svenska Innebandyförbundet prisar IBF-profilens smått makalösa framgångar.
– Det här är riktigt kul och stort för svensk innebandy. Galante Carlström är en av innebandyns främsta målskyttar genom historien, betonar förbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup.
Och fortsätter:
– Han är också en stor förebild, det är verkligen fint av honom och IBF Falun att skänka de 700 bollarna till föreningar i Faluns närområde.

Även IBF Faluns klubbchef Daniel Lindkvist lovordar prestationen och idrottsmannen i fråga.
– Det är svårt att sätta ord på den bedrift Alexander Galante Carlström stått för, och vad han betytt inte bara för IBF Falun utan för innebandyn som sport, säger Lindkvist som även hoppas få se Alexander passera såväl mål nummer 800 som 900 i Falutröjan.
De lokala innebandyklubbar som mottager bollarna är Samuelsdals IF, Hälsinggårdens AIK, Bjursås IK, KFUM Falun, Envikens IF, Sundborns GoIF samt IBF Falun Ungdom & Barn.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS