Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Norbergsbon Anders Dahlberg är ny ordförande i Företagarna Borlänge.
Foto: Katarina Kling

Norbergsbo blir ny ordförande för Företagarna

BORLÄNGE. Företagarna Borlänge har fått en ny ordförande, Anders Dahlberg från Norberg. – Det behövs en nystart efter pandemin, säger han.

Anders Dahlberg bor i Norberg och har arbetat 15 år på Seco Tools i Sandvikkoncernen, varav de sista åren som utvecklingschef.
– Jag är systemutvecklare från början men kände redan 2008 att det här med ledarskap var min grej, säger han.
Sedan drygt två år tillbaka är han vd för Kvadrat Borlänge, ett konsultföretag inom it-branschen som finns på elva orter i Sverige.
– Jag behövde en ny utmaning och att jag tog det här jobbet har jag inte ångrat en dag. Det är ett intressant koncept att attrahera och sälja spetskompetens där alla konsulterna har egna aktiebolag.
Är det inte jobbigt att pendla från Norberg?
– Nej, och jag pendlar bara några dagar i veckan. De flesta konsulter jobbar också på distans eller ute hos kund så vi brukar bestämma när vi ska träffas på kontoret för att jobba eller för att äta lunch.
Efter att styrelsen för Företagarna Borlänge fått tips om Anders och intervjuat honom blev han erbjuden uppdraget som ordförande efter avgående ordföranden Jonas Nyström.
– De behövde en nystart, en person med lite nya tankar och nytt driv.
Efter lite tvekan bestämde han sig för att tacka ja.
– Jag har också utbildat mig i styrelsearbete så jag kände att det kunde passa mig.

Sedan i mars är Anders Dahlberg ordförande för styrelsen som också har förnyats med Anette Isberg och Dick Gottberg. Hittills har styrelsen mest arbetat med kandidaterna till årets företagare respektive nyföretagare och till att fördela ansvarsområdena i styrelsen.
– Vi vill ha en tydligare uppdelning i olika områden som medlemsfrågor, event, sociala medier och påverkan i kontakt med kommunen och näringslivskontoret.
Vad ser du som viktigast att jobba för i Borlänge?
– I nuläget handlar det om hur vi ska bedriva arbetet. Vi ska också titta på vad de befintliga medlemmarna tycker och ska därför skicka ut en enkät, säger Anders Dahlberg.
– Vi vill förbättra förutsättningarna för nuvarande och blivande företagare i kommunen, men eftersom vi är i en uppstartsfas, så jag måste avvakta med att peka ut några tydligare områden, fortsätter han.
I närtid finns en workshop med näringslivskontoret inplanerat samt med företagarna i Falun för att utveckla samarbetena. Föreningen har drygt 200 medlemmar i Borlänge.

Fakta/Anders Dahlberg
Ålder: 49 år.
Bor: I Norberg.
Familj: Fru, två barn, en häst, tre hundar och sex höns.
Gör: Är vd för Kvadrat Borlänge och nybliven ordförande i Företagarna Borlänge.
Intressen: Styrketräning, löpträning, mountainbike och familjen.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!