ANNONS

Madelene Sterner och Fredrik Rönning presenterade stolt att kommunen i år kan erbjuda tre årskullar sommarjobb.
Foto: Veronica Rigtorp

168 ungdomar erbjuds sommarjobb

Kommunen har avsatt en miljon kronor till sommarjobb, och kan erbjuda tre årskullar jobb. Det innebär att 168 Smedjebacksungdomar får sommarjobb.

Inom kort kommer erbjudande om sommarjobb gå ut till de ungdomar skrivna i Smedjebackens kommun som lämnat in giltiga ansökningar. Tackar alla ja kommer hela 168 ungdomar att få jobba.
Ungdomarna får arbeta max en period. Arbetstiden är dagtid, 6 timmar/dag. Totalt 60 timmar fördelat på två veckor.

Smedjebackens kommun har avsatt en miljon kronor för årets sommarjobb.
Feriearbetet får inte ersätta ordinarie arbete.
Lönen är avtalsenlig, 73 kr/timme för ungdomar födda 2003-2004 och 95 kr/timmen för ungdomar födda 2002, inklusive semestertillägg för båda grupperna.
– Tidigare år har vi kunnat erbjuda jobb till samtliga giltiga ansökningar i två årskullar, men tack vare ett statligt ekonomiskt tillskott kan vi i år göra det till tre årskullar. Det innebär att alla giltiga ansökningar från ungdomar födda 2002–2004 och som är folkbokförda i Smedjebackens kommun kommer erbjudas sommarjobb, säger kommunalråd Fredrik Rönning.

Syftet med feriearbetare är att ge kommunens ungdomar en fot in på arbetsmarknaden för att kunna skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet och förberedelse inför arbetslivet efter skolan. I utbyte får mottagarna en möjlighet att möta morgondagens medarbetare och visa upp sig som arbetsgivare och kommunkoncern.
På grund av den pågående pandemin så kommer inga arbetsuppgifter erbjudas inom omsorgen eller förskoleverksamhet. Som en följd av detta har kommunen samverkat med föreningar i kommunen för att bredda antalet arbetsuppgifter ytterligare. Ett brett spektrum av arbetsuppgifter kommer att erbjudas, allt från trädgårdsskötsel till kommunutvecklare, kommunens kök, biblioteket, konsthallen Meken, stalljobb hos ryttarföreningen och IT-tekniker.

HR Specialist Madelene Sterner berättar hur man i största möjliga mån ska erbjudas en arbetsuppgift man önskat:
– Eleverna har i ansökan fått skriva vad man är intresserad av att göra, vilket vi försökt tillgodose. Var man erbjuds jobb styrs i första hand av var i kommunen man bor och vilket gymnasieprogram eleverna går eller har valt till hösten, avslutar Madelene Sterner.
Besked till de sökande kommer via e-post.

Facebook

ANNONS

ANNONS