Emil Lantz från ABF, kommunfullmäktiges ordförande Blerta Krenzi (S) och sångartisten Johannes Kotschy stoltserar med en dubbel-CD med 100 års Avesta-musik.
Foto: John Leander

100 års Avestamusik släpps på cd

AVESTA Från Calle Jularbo till Vilma Flood. Nu släpps en dubbel-cd med Avestaartister från de senaste 100 åren. – Det är en salig blandning, säger Johannes Kotschy, en av initiativtagarna.

Skapandet av en samlings-cd med de senaste hundra årens artister med Avestakoppling är ett samarbetsprojekt som involverat Avesta kommun, DalaPop, Bilda och ABF.
Idén väcktes i samband med Avestas 100-årsjubileum som stad 2019.
– Det var som att decennier av musik rullade upp då. När vi tittade igenom vad som fanns i Avestas musikhistoria så upptäckte vi hur mycket som helst, säger Johannes Kotschy.

En ”tvärkommunal” musikalisk grupp bildades för att göra ett urval ur Avestas musikskatt, vilket inte har varit alldeles enkelt menar Johannes Kotschy.
– Det finns oändligt mycket mer än vad som fick plats nu. Vi kunde gjort fyra dubbelskivor till.
Han påpekar dock att det som fick plats ändå är en bred palett av artister och stilar.
– Det en salig blandning av artister, säger Johannes Kotschy.

Han räknar snabbt upp ett litet urval från skivan bestående av jazzpianisten Eva Engdahl, hardcorebandet Uncurbed, bluegrassbandet G2, vokalensemblen Vocado, metalbandet Horndal och saxofonisten Håkan Lewin.
– Det här har varit en jätterolig grej att göra och det är ett bra sätt att visa vilken musikalisk stad vi är, säger Johannes Kotchy, som för övrigt själv bidrar med låten A Little And A Lot.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS